Skip to content

Jensen er gået til de evige vinmarker

Vinmageren Josh Jensen er afgået ved døden, 78 år gammel. Hans store passion var pinot noir-druen, som han dyrkede på sin vingård i Californien

43 gange høstede Josh Jensen pinot noir-druer på sin vingård på Mount Harlan i Californien. Han var en af pionerende i forhold til at fremstillede bourgogne-inspireret rødvin i den amerikanske solskinsstat. 11. juni døde han i sit hjem i en alder af 78 år, skriver magasinet The Wine Spectator.

Josh Jensens historie kan læses i Bogen om Jensen. Han blev født i Seattle, men voksede op i Californien, hvor en af familiens venner introducerede ham for vinens verden.

Drueplukker i Bourgogne

Da han var i 20’erne rejste Jensen til England for at studere social antropologi, men vinen trak ham til Frankrig, hvor han endte som drueplukker på en vingård i Bourgogne.

(læs videre under billedet)

Josh Jensen blev født i Seattle i 1944

Tilbage i USA besluttede han sig for, at han ville dyrke den type druer, han havde plukket i Frankrig: Pinot noir.

Første høst i 1978

Han fandt i 1974, hvad han anså for at være det perfekte sted til projektet. Vingården blev anlagt på den kalkholdige jord på Mount Harlan i Gavilan-bjergene. Han kaldte sin ejendom for Calera, som er et spansk ord for kalksten.

De første flasker med vin sendte han på markedet 1978. De bar familienavnet Jensen på etiketten. Gården blev løbende udvidet med nye marker. I 2017 solgte han sit livsværk til Duckhorn Wine Company.

Josh Jensen efterlader tre døtre og fem børnebørn.

Vinmageren Josh Jensen blev født i Seattle
Published inIkke kategoriseret