Skip to content

Kvinder hedder også Jensen – til fornavn

Årets navnestatistik er ikke opløftende læsning for os, der hedder Jensen. Da Danmarks Statistik fremlagde tallene for et år siden, kunne de tyde på en mindre opbremsning i nedgangen. Men ak. De nye tal ser grimme ud.

Den 1. januar 2024 var der kun 226.181 danskere, der hed Jensen. Det er 3.699 færre end sidste år. Da Nielsen kun faldt med 2.480 personer, er der ingen ændring i den triste realitet siden 2016: Jensen er kun det næstmest almindelige efternavn i Danmark, overgået af Nielsen.

Fire med fornavnet Jensen

En smule trøst er at finde i statistikken over fornavne. Det er et par år siden, at Danmarks Statistik kunne byde velkommen til den første mand med fornavnet Jensen. Nu er der fire, heraf to kvinder.

I andre lande er det ikke helt usædvanligt at hedde Jensen til fornavn. I USA findes flere eksempler på kendte med fornavnet Jensen. For eksempel den mandlige skuespiller Jensen Ackles og den kvindelige danser Jensen Arnold Hill.

Og som det fremgår af side popular-babynames.com, er USA langt fra det eneste land, hvor forældre vælger fornavnet Jensen til deres nyfødte dreng eller pige.

Kender du en dansker, der hedder Jensen til fornavn, må du meget gerne sætte mig i forbindelse med vedkommende. Skriv til mig på mail@bjarne-jensen.dk

Published inIkke kategoriseret