Skip to content

Bjarne Jensen – Historiefortæller, forfatter, foredragsholder

Historiefortæller Bjarne Jensen er forfatter til Bogen om Jensen og foredragsholder (Historier om Jensen). Læs eller hør om navnet Jensen. Personer, steder og ting, der hedder Jensen.

Historiefortæller Bjarne Jensen - forfatter til Bogen om Jensen

Siden 2006 har historiefortæller Bjarne Jensen samlet på fortællinger om personer, steder og ting, der hedder det samme som mit efternavn. I begyndelsen var det lidt som at samle på ølkapsler, kuglepenne eller andet.

Når jeg traf på en Jensen,  skrev jeg et par stikord. Efterhånden blev jeg mere og mere nysgerrig efter at vide mere, om nogle af de Jensen’er, jeg havde samlet op, og så satte researchen for alvor ind.

Vidt omkring med Jensen

Den har bragt mig vidt omkring: Til USA, New Zealand, England, Rusland, ja endda ud i Rummet. Mange af historierne stammer selvfølgelig fra Danmark, og de kan også være både overraskende, sjove, tankevækkende og nogle, man bliver klogere af.

I hvert fald har jeg undervejs hentet masser af ny viden og fået sjove input. Jeg kalder mig selv for ‘Verdens førende Jensenolog’.

Alle har glæde af historierne

Historiefortæller Bjarne Jensen er vild med at fortælle historier, både på skrift og mundtligt, og han fortæller om Jensen, både i bogen og som foredrag.

Historierne er gode, og alle kan have fornøjelse af at høre dem, uanset om de hedder Jensen, Nielsen eller noget helt andet.

Kontakt mig på 61 69 89 96 eller send en mail, hvis du har fået lyst til at få mig på besøg i din forening, på din skole, i dit firma eller et andet sted, hvor folk har lyst til at høre gode historier.

Erfaren foredragsholder

Bjarne Jensen er en erfaren foredragsholder og historiefortæller.

I 2006 deltog jeg i en måned på Galathea 3-ekspeditionen, mens den befandt sig ved Grønland. Ud fra mine oplevelser sammensatte jeg et foredrag. Jeg har siden optrådt med foredraget i sognehuse, forsamlingshuse, på skoler og lignende.

Jeg fortæller desuden historier på caféer, teatre og i Ry Fortællekreds. Vi er en flok mennesker, der mødes og fylder hinanden med selvoplevede beretninger, eventyr, myter og løgnehistorier.

I december 2016 vandt jeg finalen i fortællekonkurrencen Story Slam på Teater Katapult i Aarhus.

Læs mere om mine aktiviteter som fortæller

Historiefortæller Bjarne Jensen er uddannet journalist i 1986, og jeg har blandt andet arbejdet på DR og Århus Stiftstidende. Nu er jeg selvstændig med base i Ry, hvor jeg bor.