Skip to content

Navnet Jensen tænder interessen

Navnet Jensen stod på en gammel bøjle
Hvem var hun C. Jensens Enke? Svaret blafrer i vinden

Navnet Jensen har haft min særlige interesse i hen ved ti år. Hver gang jeg ser navnet i en ny sammenhæng, kan jeg ikke lade være at tænke: ”Mon der ligger en god historie til Bogen om Jensen? ”

I de fleste tilfælde gælder det om – meget hurtigt- at slå tanken ud af hovedet og lade være med at gå dybere ned i jagten på den mulige historie.

Tro mig, hvis jeg forfulgte alle spor, jeg falder over, ville al min tid gå med grave i Jensen-historier, som i virkelighed viser sig ikke at være særligt spændende. Men selvfølgelig rummer beslutningen om ikke at gå videre også en risiko for, at jeg ikke finder Jensen-guld, som ellers ligger foran mig.

Svarene blafrer i vinden

Her til formiddag kom jeg tilfældigt til at kikke på en af bøjlerne i klædeskabet – den på billedet – og straks dukkede tankerne op: ”Hvem var hun – C. Jensens Enke? Hvem var C. Jensen? Hvorfor blev hun enke? Hvor gammel var hun, da det skete? Lykkedes det hende at drive forretningen videre? Og hvad hed hun i det hele taget? ”

Mens jeg gik og tænkte over det, tog jeg en skjorte, jeg havde vasket, hængte den på bøjlen og lod den blafre i vinden. Det samme gør svarene på mine spørgsmål om C. Jensens Enke, selvom der måske i virkeligheden ligger en god historie og venter.

Kender du C. Jensens Enke

På den anden side: Er der nogen derude, der kender C. Jensens Enke, som havde forretning i Søndergade i Silkeborg, og véd, at hun rummer stof til en god beretning, så vil jeg da gerne høre om det.

Skriv gerne til mig om hende eller om andre gode Jensen-historier. Send en mail til jensen@bogenomjensen.dk . Du kan også gå ind på Facebook-siden, hvor du kan skrive en besked eller lave et opslag.

Jensen på tørresnoren

Skjorten, der hænger til tørre på Jensen-bøjlen, får mig også til at tænke på en gammel vise: “Tørresnoren” med tekst af Sigfred Pedersen, musik af Knud Vad Thomsen og oprindeligt sunget af Hans Kurt, der faktisk også hed Jensen:

Published inIkke kategoriseret