Skip to content

Viggo Jensen vandt det første guld til Danmark

Viggo Jensen Danmarks første olympiske mester

For 125 år siden i dag – 7. april 1896 – blev denne flotte fyr, Viggo Jensen, Danmarks første olympiske mester, da han i en dramatisk konkurrence besejrede skotten Launceston Elliot i vægtløftning med to hænder på det olympiske stadion i Athen.

Jeg fortæller naturligvis historien om Viggo Jensen i Bogen om Jensen. Jeg har også skrevet en længere artikel om dengang Viggo Jensen sammen med to venner selv samlede penge ind til at rejse til de første, moderne olympiske lege i Athen for at repræsentere Danmark.

Her kan du læse artiklen, hvor jeg blandt andet slår til lyd for, at Viggo Jensen bør optages i Sportens Hall of Fame. det vil være passende at gøre det i et olympisk år, der endda falder sammen med 125 års jubilæet.

Published inIkke kategoriseret