Skip to content

Hillary støtter Jensen

Hillary Clintons besked på twitter
Hillary Clinton bakker Jensen op i en besked på twitter

Midt i en travl uge med partikonvent har Hillary Clinton taget sig tid til at støtte Jensen.

”Good for you, Jensen”, lyder de første ord i en besked, som den demokratiske præsidentkandidat har sendt ud på Twitter.

Ordene er dog ikke en opbakning til Bogen om Jensen, men til en 17-årig kvinde fra Kansas.

Kvinden hedder Jensen Walcott. Hun blev ansat på Pizza Studio i Kansas City nogenlunde samtidig med sin gode ven, Jake Reed, der lavede det samme som hende.

Jensen Walcott fik en timeløn på 8 US$, men hun blev opmærksom på, at Jakes betaling var højere: 8,25 US$.

Fyret for at diskutere løn

Jensen Walcott gik ud fra, at der var tale om en fejl og gjorde sin manager opmærksom på det. Så blev hun fyret. Hendes chef begrundede det med, at Jensen havde valgt at diskutere lønforhold. Det var, mente chefen, imod firmaets politik. Derefter fyrede manageren også Jake.

Medierne tog sagen op, og advokater med speciale i arbejdsret slog fast, at ansatte på amerikanske arbejdspladser har ret til at diskutere deres lønforhold med ledelsen.

Hillary: Hårdt arbejde og mod

Pizza Studio er en kæde og til sidst greb ledelsen ind. Den kvindelige topchef skrev i en erklæring, at medarbejdernes køn ikke skal spille nogen rolle med hensyn til, hvor meget de får i løn.

Efter at have undersøgt sagen, mente Pizza Studio dog ikke, at det havde været på grund af køn, Jensen havde fået mindre i løn end Jake. Til gengæld havde manageren håndteret sagen så dårligt, at hun blev fyret, mens Jensen og Jake blev tilbudt at få deres job tilbage. Denne gang ville de få det samme i løn.

Begge afviste dog tilbuddet.

Den unge kvindes kamp for sine rettigheder, fik Hillary Clinton til at sende sit tweet, hvor hun fastslår, at ”alle kvinder fortjener lige løn, uanset deres alder. Hold fast i dit hårde arbejde – og mod!”

Jensen for President

Hillary Clinton er den første kvinde, der opnår nominering som præsidentkandidat for et af de to store partier i USA, Demokraterne og Republikanerne.

Andre kvinder har dog tidligere stillet op til præsidentembedet, enten som uafhængige eller som repræsentanter for mindre partier. En af dem hed endda Jensen.

I 1952 var Ellen Linea W. Jensen kandidat for partiet Washington Peace. Det er ikke lykkedes at opklare, hvordan hun klarede sig til valget. Nogle kilder sætter spørgsmål ved, om hun rent faktisk var med så længe, at hun kom til at stå på stemmesedlen.

Angiveligt deltog hun dog i en radiodebat sammen med de andre præsidentkandidater.

Published inIkke kategoriseret