Skip to content

Bogen om Jensen indtog BogForum

Bjarne og Flemming Jensen på BogForum
Bjarne og Flemming Jensen i samtale om deres fælles efternavn

Bogen om Jensen og forfatter Bjarne Jensen deltog i weekenden 10.-12. november i BogForum i Bella Center.

Højdepunktet kom lørdag, klokken 17 på Forlaget Turbines stand, hvor Bjarne Jensen og skuespilleren og forfatteren Flemming Jensen havde en samtale om deres fælles efternavn med udgangspunkt i Bogen om Jensen.

Flemming Jensen bad blandt andet Bjarne Jensen og at fortælle om nogle af de Jensener, der havde gjort størst indtryk på ham, mens han skrev bogen. Bjarne Jensen fremhævede ananasavleren Johan Jensen, som fik en by opkaldt efter sig i Florida, om Jacob Jensen, der i 1929-30 cyklede jorden rundt, og om den polske kok, der stod bag et konservesmærke med det ærkedanske navn: Jensen.

De tre fortællinger er nogle af dem, der indgår i Bjarne Jensens foredrag “Historier om Jensen”.

Michael Larsen og Bjarne Jensen
Bjarne Jensen (th) hilste på sin gamle holdkammerat fra Journalisthøjskolen, krimiforfatteren Michael Larsen

Møde med gammel ven

En af de andre nye i Turbines ”stald” er krimiforfatteren Michael Larsen, som dog på ingen måde er en debutant. Michael Larsen skrev sin første roman i 1992. Nu er han aktuel med “Dødens Kode”.

Det blev til et hyggeligt møde mellem Larsen og Jensen. De to er gamle holdkammerater fra Danmarks Journalisthøjskole i Aarhus.

Flere Jensen-forfattere

Bjarne Jensen er ikke den eneste forfatter med det efternavn, der havde en ny bog med på BogForum. Flemming Jensen præsenterede sin roman ”Vorherre er en rutebil”.

Både journalist Lasse Jensen og tidligere udenrigsminister Uffe Ellemann-Jensen for nylig udgivet erindringer, som de fortalte om på bogmessen.

Joof og Jensen
Forfatteren til “Båven om Gud” mødte forfatteren til “Bogen om Jensen”

Hilsen til Hella

Bjarne Jensen havde en hilsen med fra sin datter til skuespiller, instruktør og forfatter Hella Joof. Den blev hun glad for og sendte gode ønsker tilbage til Johanne.

Alt i alt blev det nogle vilde dage for den debuterende forfatter på det, der mest af alt minder om bogbranchens svar på Roskildefestivalen.

 

Published inIkke kategoriseret