Skip to content

Jensen-bog fra 1930 stod i antikvariat i Aarhus

Jensen-bog Rekordtur Jorden rundt på Cykle
Jacob Jensens bog “Rekordtur Jorden rundt på Cykle” (1930)

Som forfatter til en Jensen-bog har man lov at være heldig. Her er historien om et tilfælde, hvor jeg var det.

Jacob Jensen cyklede Jorden rundt i 1929-30. En stor præstation ikke mindst dengang, hvor cykler og veje langt fra havde vore dages standard.

Historien om Jacob Jensen faldt jeg over en dag, hvor jeg sad i fiskede på nettet. I min jagt på gode Jensen-historier har jeg brugt meget tid på at prøve forskellige kombinationer af søgeord af på Google og andre relevante steder.

Jeg husker ikke, hvilke kombination jeg brugte den dag, men ”Jensen” og ”cykle” har helt sikkert indgået i den.

Jensen-bog om turen

I hvert fald dukkede Jacob Jensen op, og jeg fandt også ud af, at han i 1930 havde skrevet og selv udgivet en rigtig Jensen-bog om sine oplevelser: ”Rekordtur Jorden rundt på Cykle”.

Så søgte jeg igen, selvom jeg ikke havde de store forventninger om at finde en selvudgivet bog fra 1930.

Researchfasens små mirakler

Men så skete et af de små mirakler, som for alvor gør researchfasen sjov. IM Genbrug i Nørre Alle i Aarhus har en stor afdeling med brugte bøger, som de har gjort sig den ulejlighed at registrere på nettet, og én af dem var Jacob Jensens rejsebog.

Næste gang jeg var i Aarhus, besøgte jeg IM Genbrug, gik i målrettet op i bogafdelingen, og under ”J” stod ”Rekordtur Jorden rundt på Cykle”.

Den kostede 10 kr. Jeg havde en tyver, og bad damen ved disken beholde resten.

Man betaler gerne ekstra for guld.

Kom gerne med Jensen-historier

Historien om Jacob Jensen kommer helt sikkert med i Bogen om Jensen. Måske bliver den også en del af foredraget Historier om Jensen.

Har du en god Jensen-historie må meget gerne kontakte mig. Jeg har allerede fundet rigtigt mange historier, fortællinger og anekdoter om nogle eller noget, der hedder Jensen, men jeg ved der er flere derude.

Du kan også ringe til mig på 61 69 89 96

Published inIkke kategoriseret