Skip to content

Juliane og andre Jensen-romaner

Juliane Jensen af Jane Aamund
Juliane Jensen udkom i 1990 og er anden del af trilogien “Klinkevals”

Julianne Jensen af Jane Aamund er en af de få romaner. jeg umiddelbart kan komme i tanker om, hvor navnet indgår i titlen.

Bogen om Jensen kan selvfølgelig ikke udkomme uden noget om bøger om Jensen. Derfor har jeg brug for hjælp til at skrive et lille afsnit om det emne.

Kender du til romaner med navnet Jensen i titlen? Så skriv gerne til mig på jensen@bogenomjensen.dk – eller gå ind på Facebooksiden og skrive en kommentarer.

Jeg er også interesseret i titler på romaner, hvor hovedpersonen hedder Jensen. Det er hele Jane Aamunds trilogi “Klinkevals” et eksempel på.

Juliane Jensens liv i tre bind

I første bog i serien, som hedder “Klinkevals”, møder læserne den skrappe, men gæve Juliane . Bogen skildrer hendes ægteskaber og brogede familieliv i et arbejdermiljø i Ovengaden oven Vandet på Christianshavn i 1880’erne

I seriens anden del, bogen “Juliane Jensen”, mister hun sin mand og må klare tilværelsen alene med sine fire drenge.

Tredje del – “Oven Vande” – har Juliane Jensens søn Joseph som hovedperson. Bogen fortæller om hans  brogede karriere som sanger på Det kongelige Teater, som ægtemand og som succesfuld ejendomsmægler.

Der må være mange flere bøger, hvor Jensen er hovedperson, så kom glad, skriv til mig.

TV om Jensen

Hvis du besøger siden på Facebook, kan du også se, at jeg prøver noget nyt derinde. Man kan kalde det TV om Jensen.

For første gang har jeg lagt et lille videoklip på Facebook, hvor jeg netop opfordrer følgerne til at komme med titler på romaner.

Jeg er spændt på, hvordan seerne tager imod det nye initiativ. Inspirationen til at forsøge mig med levende billeder kommer fra et glimrende oplæg, jeg var til forleden.

Morten og Lykke Schultz fra produktionsselskabet ISOfilm i Ry fortalte om fordele ved at bruge film på Facebook, hjemmesider og andre steder.

Published inIkke kategoriseret