Skip to content

Familien Jensen er helte i det vilde vesten

Familien Jensenhar spillet helterollerne i seks bøger
William W. Johnstone og hans søn J.A. Johnstone er yderst produktive forfattere. Omkring 60 af deres titler har en Jensen som hovedperson

Romaner med Jensen i titlen fylder ikke meget i den danske litteraturhistorie. Det kan jeg konstatere, efter jeg for nylig efterlyste bøger med netop den kvalitet.

Til gengæld er jeg kom jeg på sporet af en amerikansk forfatter, som i den grad har taget Jensen-navnet til sig.

William W. Johnstone skrev utallige bøger, hvor handlingen foregår i det vilde vesten. Nybyggere, indianere og guldgravere befolker siderne.

I 1985 begyndte han en serie om The Last Mountain Man med Matt Jensen som hovedperson. Senere fulgte andre serier om Smoke Jensen, Those Jensen Boys og Luke Jensen, Bounty Hunter.

Bedsteforældre fortalte

Johnstone voksede op i det sydlige Missouri. Hans far, som var præst, opdragede ham og hans tre søskende med stærke familieværdier, mens hans skolelærer mor tog sig af den grundlæggende uddannelse. I en alder af 15 år forlod han skolen og forsøgte at komme ind i den franske fremmedlegion, men blev afvist på grund af sin unge alder. Han vendte hjem, gennemførte high school og fik senere en karriere, som lokalradiovært.

Hans interesse for og viden om det vilde vesten begyndte, når han lyttede til sine bedsteforældre, der fortalte familiens historier.

Familien Jensen son´m hovedpersoner

William W. Johnstone døde i 2004, men der udkommer fortsat bøger med hans navn på omslaget. De bliver nu skrevet af hans søn, J.A. Johnstone. Han har tilsyneladende arvet sin fars begejstring for navnet Jensen, og har blandt andet skrevet serien om The Family Jensen, der handler om ”tre generationer af nybyggere i blodig kamp for frihed, retfærdighed og nationens skæbne”.

Serien omfatter titler som The Violet Land, Hard Ride to Hell og Massacre Canyon.

Tilsammen har far og søn skrevet omkring 60 bøger med en Jensen som hovedperson.

 

Published inIkke kategoriseret